Середні групи 30.04.2020

СЕНСОРНО-ПІЗНАВАЛЬНИЙ ПРОСТІР

Просторові відношення: перед, за, між.

Мета :Формувати просторові відношення: перед, за, поміж. Розвивати мислення, увагу. Закріпити знання про свійських тварин, їх зовнішній вигляд.

Матеріал: картинки свійських тварин.

Гра «Знайди своє місце»

Хід: дорослий дитині пропонує  виконати завдання з використанням слів: перед, за, між. Використовують картки домашніх тварин.

Постав між котиком і собачкою курочку. Перед корівкою конячку, за конячкою кізоньку, між конячкою і кізонькою свинку.

МОВЛЕННЯ ДИТИНИ

 Дидактична  гра «Що і для чого»

Показати дитині малюнки із зображенням городнього інвентарю. Треба назвати ці предмети і сказати для чого вони потрібні. Н: що це? (лопата) Що роблять нею на городі? (копають, роблять ямки під розсаду).

Що це (граблі). Як стануть граблі у пригоді, що ними можна робити? (рівняти грунт, загрібати).

ДИТИНА У ПРИРОДНОМУ ДОВКІЛЛІ

Дидактична  гра «Ось таке насіння, ось такі плоди»

Дитина розглядує насіння і дає характеристику їх вигляду.

Підбирає насіння до плоду і навпаки.

Аплікація «Жучок-сонечко»

Мета: вчити дітей вирізати з квадрата коло, розташовувати виріб на папері. Закріплювати вміння робити аплікацію обємну згинаючи коло навпіл.Вправляти в умінні акуратного поводження з клеєм. Розвивати єстетичний смак. Закріпити знання про зовнішній вигляд жука-сонечка.

Матеріал: аркуш формату А4, кольоровий папір червоного і чорного кольорів, невеликий шматочок білого паперу, клей-пістолет, клей ПВА, ножиці, декоративні метелики.

Хід: Крок 1. Вирізаємо з чорного паперу кола, діаметром десять і п’ять сантиметрів. А також шість маленьких кружечків діаметром по одному сантиметру. З паперу червоного кольору вирізаємо два кола діаметром десять сантиметрів.

Крок 2. На середину аркуша білого паперу приклеюємо клеєм ПВА велике чорне коло – це буде тулуб. Далі приклеюємо маленьке чорне коло, злегка заходимо на велике. Це наша голова.

Крок 3. Беремо наші два червоних кружечка і складаємо їх навпіл. Потім приклеюємо клеєм ПВА за одну половинку під кутами на велике чорне коло. Це крила. Як бачите, у нашого сонечка червоні крильця виявилися трохи розправленими. Наша аплікація набула об’ємного вигляду.

Крок 4. Приклеюємо на наші крила  чорні крапочки. По  три крапочки на кожне крило.

Крок 5. Зі шматочка білого паперу вирізаємо два маленьких кружечки і приклеюємо їх на маленьке чорне коло, потім з чорного паперу виріжемо ще менші кружечки і приклеїмо їх на білі, це будуть очі нашого сонечка.

Крок 6. Із залишку чорного паперу виріжемо дві невеликі вигнутих смужки і приклеїмо їх до голівки нашого сонечка. Вийшли тоненькі вусики. Ця деталь у дитини може не вийти, тому тактовно запропонуйте їй свою допомогу.

Крок 7. Далі за допомогою клею-пістолета прикрашаємо нашу роботу декоративними метеликами.

Готово. Фоном для аплікації можна вибрати не білий, а, наприклад, зелений папір. Можна з паперу вирізати листочок і посадити сонечко на нього. Фантазуйте разом з дитиною. Нехай саме вона обирає фон для аплікації, навіть якщо він зовсім вам не подобається. Це ж виріб дитини, а не ваш!

Вам може бути цікаво...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *