І молодша група 27.04.2020

МАЛЮВАННЯ

 Тема: «Вітаміни наші друзі»

           Мета: розвивати творчі здібності, увагу, охайність, акуратність, закріплювати знання “колір” і “форма” овочів, викликати у дітей бажання піклуватися про своє здоров’я.

Обладнання:  зразок  малюнка, фарба зеленого, жовтого та оранжевого кольорів, пензлик,  аркуш паперу для малювання, стаканчик, ганчірка.

Батьки зачитують листа від Незнайко:

«Здрастуйте, діти, мене звуть Незнайко. У мене трапилася біда, я захворів. Кажуть, щоб не хворіти, треба правильно харчуватися. Я старався, їв усе тільки смачне: тістечка, цукерки, пив пепсі колу. Але на жаль, мені стає все гірше і гірше. Діти, допоможіть мені, будь ласка, розібратися, що мені треба їсти, щоб не хворіти».

Які корисні, а які шкідливі продукти, ви бачите на картинці?

На згадку нашому Незнайку подаруємо малюнок, щоб він завжди   пам’ятав та вживав корисну їжу та  вітаміни.

Хід заняття

Спочатку ми розбудимо наш пензлик, для цього нам потрібно ворсом вмокнути в стаканчик з водою. А зараз наберем зелену фарбу та намалюємо яблучко воно має круглу форму, миємо пензлик  та не забувайте користуватися при цьому серветкою. Далі  в мокаємо жовту фарбу  малюємо  лимон він  також круглої форми.  Ще у нас залишився чарівний овоч –морквинка, помаранчевого кольору і подовженої форми .Вона має дуже корисний вітамін бета-каротин, який  в організмі людини перетворюється на вітамін А.

Вам може бути цікаво...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *